HTML

PIM//KORTÁRS

Friss topikok

Archívum

PIM//KORTÁRS

2013.11.23. 14:12 datoya brown

Bemutatkozik a Petőfi Irodalmi Múzeum kortárs kiállításának blogja. 

petofi.jpg

Lackfi János meséli szívesen, hogy mikor egyszer  magáról, mint költőről mesélt diákoknak, valaki megkérdezte, hogy mikor halt meg. Költő az, aki már meghalt, és a neve után két évszámot írunk...

Mi másképp látjuk: az igazi költők elevenek! S nem csak azok, akik évszázadok múltán is benne vannak a könyveinkben, hanem azok is, akikkel együtt utazunk a négyeshatoson, és ugyanazokat a filmeket nézzük meg. Minket, a XXI. század embereit ők értik leginkább, ezért senki sem tud olyan hitelesen írni rólunk/nekünk, mint ők. Ismerkedjünk hát meg velük és munkáikkal a kiállításon, és a hozzá kapcsolódó eseményeken, kapcsolódjunk be az irodalmi vitákba, és tegyük nyilvánvalóvá: irodalmi élet az, ami a hétköznapi dolgaikat itt és most, a mindennapokban új, művészi megvilágításba tudja helyezni.

Szólj hozzá!

Címkék: #kiállítás #program

A bejegyzés trackback címe:

https://pimkortars.blog.hu/api/trackback/id/tr105651873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása