HTML

Kulináris irodalom

2013.11.29. 20:34 Bováryné

Hogy mennyire hat ránk egy-egy szöveg, könnyen lemérhetjük Fehér Béla regényeit olvasva. Az ő regényeiben ugyanis olyan élethűen jelennek meg az ételek, hogy illatukat szinte érezzük, és bizony meg is éhezünk rögvest.

ede.jpg

Gasztrokrimik alcímmel jelent meg Cserna-Szabó Andrással közösen írt műve, melyben minden egyes történethez szorosan kapcsolódik egy-egy étel receptje is. Hogyan készült el ez a mű?

„Boszorkánykonyhájuk jótékony, zsírpárás félhomályában ugyanis kifőzték a gasztrokrimi sikkes és fantasztikus receptjét. Így szól: végy két gourmand írót, az egyik nyomozzon régi receptek, elfeledett ízek, konyhák és történetek után, a másik legyen hamvasi ihletettségű gasztrozófus, de a legfontosabb: mindkettő szeressen enni, és még inkább beszélni, írni az evésről! Ha meglelted őket valamelyik füstös, békebeli kiskocsmában, keverd össze őket, és várj, amíg az ízek összeérnek. És milyen élményben lesz részed végül, kedves Vendég? Megismered a magyar konyhaművészet történetét a kezdetektől napjainkig, az összes igaz és városi legendát, nagyevő színészek, írók és írófeleségek anekdotáit, mindezt olyan könnyed stílusban előadva, csuklóból, ahogyan csak a nagymamák képesek a legbonyolultabb ételcsodákat elkészíteni.”

covers_165515.jpg

Az író legújabb regénye a Kossuthkifli, Petőfi Sándor korszakának péksüteményeihez vezet vissza. Egyszerre kalandregény, és történelmi látlelet, misztikus vonásokkal és viselettörténeti betétekkel, utalva mindenhova, ami csak egy magyar ember fejében megtalálható. Nem hiába van annyi háttérmunka a műben, a regényt érdemesnek tartották egy hatrészes filmsorozat elkészítésére is, mely Rudolf Péter rendezésében jelenik majd meg. A forgatás befejeződött, de egy évnyi utómunka után tárul csak a közönség elé a száguldó delizsánsz… Addig is, ha szeretnének beleilleszkedni kicsit a regénybe, látogassanak el a kávéházunkba, ahol neves cukrászmesterek készítik el a pozsonyi édességeket, miközben Fehér Béla ízesíti az élményt kulináris történetekkel, és regényének felolvasott részleteivel. Fűszerként Rudolf Péterrel beszélget az adaptálás szempontjairól, sikerességéről, nehézségeiről. Várjuk mázas szeretettel!

Szólj hozzá!

Címkék: Program #ajánló #Könyv #Adaptáció

A bejegyzés trackback címe:

https://pimkortars.blog.hu/api/trackback/id/tr525653094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása